Voor dinsdag 17:00 uur besteld, donderdag of vrijdag geleverdGeleverd direct vanaf de kwekerijGratis aanplant- en verzorgingsadviesAfhalen op afspraakGroots in grote hagen (> 200 cm)
Voor dinsdag 17:00 uur besteld, donderdag of vrijdag geleverdGeleverd direct vanaf de kwekerijGratis aanplant- en verzorgingsadviesAfhalen op afspraakGroots in grote hagen (> 200 cm)

Alles over de klimop-Hedera

De klimop-Hedera is een populaire keuze voor mensen die een mooie groene haag willen. De klimop-Hedera is een snelgroeiende klimplant die groeit tegen de muur, schutting of het gaas, zonder dat de klimop ondersteuning nodig heeft. Ook haal je met de klimop gelijk een luchtzuiveraar in de tuin, de Hedera vangt namelijk met gemak vuile lucht op en houdt rondvliegende stofdeeltjes vast. Door zijn wintergroene bladeren geeft de Hedera hibernica je tuin een frisse groene uitstraling, het hele jaar door. Wij hebben verschillende soorten Hedera’s. De vier soorten lijken best veel op elkaar. Zo zijn alle klimopplanten geschikt als tuinhaag, en groeien zowel in de schaduw als in de zon. Maar als je goed kijkt, heeft elke soort een ander blad. Van de goudbonte grootbladige klimop zijn de bladeren groen met een geel randje. Deze zijn ook erg leuk als afwisseling in de groene klimophaag. De Hedera helix ‘ Goldheart’ heeft mooie gele details in de bladeren. En de zilverbonte klimop heeft zilverachtige bladeren, een beetje alsof ze zijn bevroren. Genoeg keus en variatie dus! Van onze klimopplanten heb je 5 á 6 planten nodig per strekkende meter.

Bekijk hier de verschillende soorten klimop:

Tuinafscheiding

De klimop-hedera is het hele jaar door groen en groeit niet alleen snel, maar kan ook aardig hoog worden: van 10 tot wel 15 meter! Dit maakt de Hedera hibernica dus een hele geschikte schutting. De andere soorten klimop planten kunnen maximaal 5 meter hoog worden. Als je onze grootbladige klimop door een gaaspaneel vlecht, heb je in een mum van tijd een sterke en groene Hedera tuinafscheiding! Als je geen geduld hebt om een Hedera schutting helemaal zelf te laten groeien, of je wilt vanaf het eerste moment graag een dichte Hedera haag, dan kun je bij ons ook kant en klare Hedera schermen bestellen. Met onze kant en klare Hedera schermen kun je direct genieten van je privacy door een dichte groene hedera schutting zonder inkijk.

Bodembedekker

De Hedera hibernica, of wel de groene klimop, is ook uitermate geschikt als groene bodembedekker. Denk hierbij aan het bedekken van de grond zoals op een talud van een slootkant. Bij 5 Hedera hibernica planten per vierkante meter, is de bodem binnen 1,5 volledig dichtgegroeid.

Verzorging Klimop

De klimop-Hedera is een hele makkelijke plant die snel tevreden is. De klimopplanten kunnen vrijwel overal groeien, zowel in de zon als in de (half)schaduw. In de zon kunnen de klimopbladeren wel wat lichter van kleur worden. Ook heeft de klimop weinig verzorging nodig. Met weinig plantenkennis kun je de klimop Hedera makkelijk onderhouden. Aan het begin van aanplanting kan het zijn dat je de klimop wat water moet geven. De Hedera klimop is niet gevoelig voor ziektes. Het enige wat je af en toe moet doen is snoeien en het aanbinden van de takken van de klimop. De klimophagen kunnen het hele jaar door geplant worden, uitgezonderd van vorstperiodes.

Snoeien van Klimop

Wanneer moet je klimop snoeien? De Hedera is een snelle groeier en heeft geen moeite zich te vermeerderen. Groeit jouw klimop te hard en vind je hem te groot worden? Dan kun je de Hedera snoeien. Het is gelukkig heel eenvoudig: je haalt simpelweg de takken eraf die je weg wilt hebben. Het beste is om de hedera twee keer per jaar te snoeien in half juni en begin september.

Tuin-haag.nl

Al onze tuinhagen worden op onze eigen kwekerij gekweekt, in verschillende maten en variëteiten. Zo kunnen we hoge kwaliteit garanderen, de hagen voordelig aanbieden én worden ze snel door ons geleverd. Uiteraard kunnen wij de planten ook voor je aanplanten. Twijfel je nog welke klimop soort het meeste geschikt is voor jouw tuin? Of wil je meer weten over een bepaalde soort? Neem contact met ons op en wij adviseren je graag!

 

Aanbevolen producten